FilosofiKulturSpiritualitet

7 innflytelsesrike kristne du burde følge på nettet

På internett og i sosiale medier finnes det et hav av innflytelsesrike individer som du kan følge. I dagens tidsånd er de fleste individer med innflytelse sekulære, men for oss kristne finnes det heldigvis noen skjulte perler i dette havet når det kommer til kristne influensere. I dag er det mange som finner veien til gud over internett, noe som viser at teknologi kan brukes til noe godt. Mange unge i dag tørster etter en dypere identitet og mening i sine liv. De søker derfor etter svar på internett, noe som ofte leder dem til blogger og Youtube–kanaler til kristne individer som har en viss innflytelse over nettet. Gjennom disse kristne influenserne kan de få dypere innsikt i hva kristendommen egentlig er for noe, som igjen fører til at de ser kristendommen i et nytt lys og selv blir inspirert til å få en sterkere kristentro. 

I denne artikkelen presenterer jeg 7 innflytelsesrike kristne som har inspirert meg, og som har bidratt med å gi meg en dypere forståelse for verdenen rundt oss fra et kristent perspektiv.  

 

1. E. Michael Jones

E. Michael Jones er en irsk-amerikansk katolsk skribent med en doktorgrad i engelsk litteratur. Han jobbet en liten stund som lærer på en katolsk skole i Indiana, men fikk raskt sparken på grunn av hans politiske ståsted som abortmotstander. Dette førte til at Jones tok den beslutningen å gi opp en karriere i akademia og heller fokusere på å starte sitt eget magasin istedenfor. Jones er redaktør for magasinet Culture Wars (tidligere kjent som Fidelity Magazine). Jones og hans redaksjon med likesinnede skribenter i Culture Wars magazine fokuserer på å skrive om forholdet mellom den katolske kirke og den sekulære kulturen, med særlig fokus på hvilken effekt den seksuelle revolusjonen har hatt på den katolske kirken. I senere tid har Jones skrevet mye om den historiske friksjonen mellom jøder og den katolske kirken som du kan lese mer om i den omfattende boken hans The Jewish Revolutionary Spirit. Jones besitter en dyp historisk kunnskap og er derfor verdt å lytte til om du ønsker å lære mer om verdenshistorien sett fra en tradisjonell katolikk sitt perspektiv. 

 

2. Jay Dyer

Jay Dyer er en amerikansk konvertitt til ortodoks kristendom, forfatter, komiker og TV-programleder kjent for sin dype analyse av Hollywood, geopolitikk og kultur. For de spesielt interesserte, er det også verdt å nevne at han har en enorm dybdekompetanse i teologi. Hans utdanningsarbeid fokuserte på psykologisk krigføring og film, og han er forfatter av to bøker, Esoteric Hollywood 1 & 2 og medskaper og medvert for TV-showet Hollywood Decoded. Han har vært omtalt på en rekke populære show og podcaster og i debatter med noen av verdens beste debattanter. Du finner alle direktesendingene hans på hans Youtube–kanal. Mange av videoene hans inneholder mye tungt teologisk stoff, og er dermed anbefalt for de litt mer viderekommende når det kommer til kristen forståelse. 

 

3. David Patrick Harry

David Patrick Harry er en annen amerikansk konvertitt til ortodoks kristendom. Han er en Ph.D. student ved Graduate Theological Union hvor forskningen hans fokuserer på nye religiøse bevegelser og trender i Amerika. I tillegg til hans forskning på det okkulte, New Age og psykedelisk spiritualitet, er han også en kristen apologet fra den østlige ortodokse tradisjonen. Han driver Youtube kanalen Church of the Eternal Logos der han legger ut sine direktesendinger der han snakker om disse emnene. Han presenterer emnene i videoene sine med en akademisk fremgangsmåte som gjør det lettere for nykommere å forstå hans analyser fra hans ortodokse kristne paradigme.

 

4. Fader Spyridon Bailey

Fader Spyridon er en ortodoks prest som tjener i ROCOR i England og en produktiv forfatter av mange åndelige bøker. «Orthodoxy and the Kingdom of Satan» har tiltrukket seg mest oppmerksomhet på grunn av sin utforskning av måtene Satan arbeider på for å konstruere en verdensregjering gjennom institusjonene vi ser i dagens verden. Den forklarer hvor mange trender i moderne kultur, inkludert Hollywood, ekumenisme og våpenhandel som blir utnyttet for å slavebinde oss. Fader Spyridon snakket ut om det seksuelle avviket i Hollywood lenge før Harvey Weinstein-saken rammet media. På Youtube–kanalen hans legger han ut kortere videosnutter med mye dyp visdom fra sitt ortodokse kristne perspektiv. Disse videoene er fine å lytte til i bilen på vei til jobben eller butikken.

 

5. Roosh Valizadeh

Roosh Valizadeh, også kjent som RooshV er en tidligere pick–up artist som levde et hedonistisk dekadent liv i to tiår som bestod av å reise verdenen rundt for å sjekke opp kvinnfolk og få dem til sengs. Han skrev flere bøker som fungerte som guider for sex–turister. Han var og en del av redpill manosfæren og fikk mye mediaoppmerksomhet for å komme med svært kontroversielle utsagn rettet mot feminister og homofile. Roosh fant tilslutt kristendommen og la sitt gamle liv bak seg. I dag er han en ortodoks kristen som er medlem av ROCOR. Roosh er et prakteksempel på hvordan gud tar noen av de mest forjævlige menneskene man kan tenke seg, vekk fra sine gamle syndige liv og setter dem på den rette sti. På bloggen hans kan du lese alle artiklene han har skrevet opp gjennom årene, han har også et videoarkiv der du blant annet kan se hans tidligere «Roosh Hour» direktesendinger.

 

6. Jesse Lee Peterson

Jesse Lee Peterson er den mest modige, frittalende kritikeren av det såkalte «Civil Rights»-etablissementet i dag. Han er en radio- og TV-talkshowvert, aktivist, forfatter, pastor og rådgiver. Jesse vokste opp på en plantasje nær Tuskegee, Alabama, under Jim Crow-tiden, før han flyttet til Los Angeles som ung mann. Han er grunnleggeren og presidenten av BOND, Brotherhood Organization of a New Destiny (est. 1990), dedikert til «Rebuilding the Family by Rebuilding the Man». Hos BOND tilbyr han rådgivning for enkeltpersoner, par og familier, kirketjenester, mennsfora, kvinnefora, et entreprenørakademi og et hjem for unge menn. Jesse har talt på mange skoler og universiteter, konferanser og stevner, og til og med fengsler og ungdomsforvaring. Jesse er en non–denominational christian, jeg anbefaler deg å sjekke ut Church with Jesse som direktesendes hver søndag som er tilgjengelig fra din egen stue. 

 

7. Owen Benjamin

Owen Benjamin var en stand-up komiker og skuespiller som hadde mindre roller i mainstream film og TV mellom 2008 og 2015. På slutten av 2010-tallet begynte Benjamin å uttrykke mer kontroversielle politiske synspunkter. I 2019 ble han utestengt fra flere vanlige sosiale medieplattformer for brudd på retningslinjene deres, inkludert Twitter, Facebook, Instagram og YouTube. I dag er Owen Benjamin en non–denominational christian med sin egen homestead der han kringkaster sine direktesendinger. I tillegg driver han med utbygging av et eget lokalsamfunn som han kaller for Beartaria. Owen snakker om kristendommen og de nåværende kulturelle trendene på en morsom og humoristisk måte som gjør at direktesendingene hans er underholdene å følge med på.

Enten du er en ny søker som er nysgjerrig på kristendommen, eller en viderekommen som er godt kjent med troen så har du her 7 innflytelsesrike kristne som har masse spennende innhold du kan sjekke ut for å lære mer.