Politikk

Black history month i Norge

Jeg satt i bilen på vei til jobb med bilradioen på, til min overraskelse annonserte radio verten at nå i Oktober er det Black history month i Norge. Organisasjonen som står bak dette er Black History Month Norge som ble startet etter initiativ fra Ida Evita Thorstensen de Leon. Jeg var ikke klar over at Norge har feiret black history month siden 2019. Jeg trodde at de bare feiret dette i USA og Canada, men de feirer det visstnok i flere land i Europa også. Rart jeg ikke har fått med meg dette tidligere, tydeligvis blir ikke Black history month promotert like hardt som Pride month.

Black history month (BHM) startet i USA i 1976, med en forløper fra 1926. Fra slutten av 1980-tallet spredte arrangementet seg til andre land, og foregår i Nord-Amerika i februar, i Europa i oktober. En av forløperne til Black history month i Norge var organisasjonen African history week Norway, som ble opprettet i 2005 og blant annet arrangerte en årlig kulturfestival i september.

Radioverten fortsatte med å intervjue en representant fra Black History Month Norway. Når hun ble spurt om hvorfor Black History Month er viktig i Norge, så svarte hun med å si at det har levd noen afrikanere i Norge sålangt som 400 år tilbake, for deretter å påstå at det fantes afrikanske vikinger. Sistnevnte påstand er en løgn. En løgn som er like latterlig som myten om den britiske «Cheddar Man».

Cheddar Man: l'antenato europeo dagli occhi azzurri e la pelle scura ...

Det gir ingen mening at vi skal ha Black history month i Norge. Blant norges befolkning er det kun 2,36 % som er afrikanere. Men i vårt liberale-progressive regime er selvfølgelig minoritetene mye viktigere enn den hvite nordiske majoriteten. Det er derfor den norske stat dedikerer en hel månede til ære for svarte afrikanere. Det finnes selvfølgelig ikke en månede som dedikeres til den nordiske urbefolkningen, det er jo trossalt rasistisk og hatefult bare det å påstå at «white lives matters». Det nærmeste vi kommer å feire vårt eget urfolk, er vår nasjonaldag, men den feiringen varer bare 1 dag og handler mest om å hylle den multikulturelle staten Norge.