Politikk

Hipster-Jens og Macho-Trude

Hipster-Jens ble født i Oslo og vokste opp i et trygt blendahvitt nabolag på vestkanten i byen. Hans foreldre er begge venstrevridde sosialister som følger nøye med på NRK daglig. De lærte sønnen sin tidlig om viktigheten av å være tolerant og inkluderende. De lærte også sønnen sin at det kvinner liker er en myk og følsom gutt. På skolen der Hipster-Jens gikk så lærte han at man må være åpen og inkluderende for andre kulturer, men at han samtidig skal være svært kritisk til sin egen kultur. Som hjemmelekse pleide han å få som oppgave å gå gjennom forskjellige deler av europeisk historie og litteratur og notere ned hvor mange tilfeller han kunne oppdage som bærte preg av rasisme, kvinneundertrykkelse og homofobi. Jo flere tilfeller han kunne finne, jo bedre karakterer kunne han få. Hipster-Jens fullførte grunnskolen og videregående med svært gode karakterer.

Nå er han rustet med all den kunnskapen han trenger, han går virkelig inn for å være en lovlydig verdensborger som skal tjene staten Norge. Han tenker globalt og handler lokalt. På siste året på VGS fikk Hipster-Jens seg kjæreste, hun heter Trude. Trude er feminist og klimaktivist slik som Hipster-Jens er, derfor var de en god match. Trude er høy og kraftig med brede skuldre, med rødt hår, ring i nesa og er dekket med skumle tattoveringer. Trude har en maskulin holdning og banner ofte. Noe som virkelig gjør Trude forbanna er avisartikler som forteller henne at kvinner fremdeles tjener 100 kroner mindre i måneden enn menn. Hipster-Jens og Macho-Trude har nå vært sammen i 5 år og har ingen planer om å gifte seg. De mener at ekteskap er et utdatert konsept som kommer fra kirken. Kirken har en lang historie med å bruke tvang og undertrykkelse som virkemidler, dette hører ikke med i tiden mener dem, derfor må kirken som en religiøs institusjon bort i følge Hipster-Jens og Macho-Trude. Begge to har meldt seg ut av kirken for lengst og er i stedet medlemmer av human-etisk forbund.

Hipster-Jens og Macho-Trude er opptatt av klima, derfor har de bestemt seg for å ikke stifte familie og få barn, da den siste VG artikkelen de leste fortalte dem at jorda er overbefolket. Macho-Trude har helgardert seg for å ikke bidra til mer overbefolkning på jorda, derfor har hun fryst eggstokkene sine. I stedenfor kompanserer de med å skaffe seg en hund og to katter.

Hipster-Jens har sluttet å spise kjøtt for å bidra med å redusere den globale mengden av klimagassutslipp, han tar sin nye trendy soy-vegan diett på alvor. Dette har resultert i at han har begynt å få en tynn og skrøpelig kropp. Hipster-Jens er aktivt medlem i MDG og tilbringer mesteparten av sin tid på Twitter til å angripe konservative meningsmotstandere. Skjellsord som «nazist», «rasist», «kvinnehater», «klimafornekter og «homofob» kaster Hipster-Jens ut støtt og stadig til Twitter-kontoer som har «MAGA» og kristen symbolikk i profil bioen sin. Om han ser noen høyrelente profiler som deler videoer fra boksekampene eller styrketreningsøktene sine, så påstår han at dette minner om fascisme og toxic masculinity. Hipster-Jens lider også av kulturell selvforakt etter å ha lest skolebøker som fortalte han at hans hvite forfedre var slemme rasistiske kolonister som var blendet av «hvit overlegenhet», som var undertrykkende mot kvinner og minoriteter. Hipster-Jens gjør alt han kan for å ta et oppgjør med egne fordommer. Han føler at han må gjøre opp for seg, at han står i gjeld til minoritetene, derfor har han begynt å brygge brus fra sitt hipster mikrobryggeri med arabisk tekst på som han deler ut gratis til «lokalmiljøet» i Oslo Øst.

Macho-Trude er sjefen i huset, hun klager på at Hipster-Jens ikke gjør en god nok innsats for å bidra til likestilling i hjemmet. Han kunne vært enda flinkere til å gjøre sin del av matlagingen og oppvasken, selvom det er Hipster-Jens som betaler mesteparten av husleia for den lille 20 kvadratmeter leiligheten de leier i urbane sentrale Oslo. Macho-Trude er heller ikke så begeistret for at Hipster-Jens meldte seg inn i MDG, da dette partiet er for moderat i følge henne. Hun forsøker febrilsk å overtale Hipster-Jens til å heller melde seg inn i partiet SV som hun er partileder for. Leiligheten dems er dekorert med masse grønne planter, moderne abstrakt kunst og plakater av Bob Marley, Nelson Mandela og Martin Luther King Jr. som er dems største forbilder. På stuebordet står hasjpipa med en bunke med flyveblader fra SV der overskriften er «Ja til rusreform». Disse flyvebladene skal Macho-Trude dele ut på Karl Johan etter dagens klimaprotest utafor stortinget så fort hun har kommet seg ut av hasj-rusen. Det er lørdag, men siden Macho-Trude går på NAV så er det lørdag hver dag for henne. Hipster-Jens har deltidsjobb som bartender men har fri denne helga. Etter at Hipster-Jens er ferdig med å fly rundt hele Tøyen for å dele ut gratis brus til hver eneste araber han treffer på i strøket, og Macho-Trude er ferdig med klimaprotesten og delt ut sitt siste flyveblad, sier de seg fornøyd med dagen.

Nå kjapper de seg hjem for kveldens vorspiel begynner snart og de må gjøre klar leiligheten. Når de ankommer leiligheten så henger de opp et stort Pride-flagg på verandaen slik at de kan virtue-signalisere for både de inviterte gjestene og tilfeldige forbipasserende langs fortauet utenfor blokka dems. De er opptatt av at vorspielet skal reflektere mangfoldet i byen. Derfor har de invitert en mørkhudet afrikaner med rastafletter, et homofilt par, en transe og en muslimsk kvinne med hijab til tross for at denne kvinnen tar religionen sin svært seriøst og mener at alkohol, homofili og sex utenfor ekteskapet er absolutt haram. 

Når gjestene har ankommet setter de seg ute på verandaen med Pride-flagget i bakgrunnen. Det er Hipster-Jens og Macho-Trude som fører samtalen, der det drøftes intenst om hvilke grep folk bør ta for å oppnå FN sine bærekraftsmål innen 2030. Vi er allerede i 2023, Hipster-Jens og Macho-Trude føler derfor på et enormt press for å klare å oppnå klimamålene før tiden løper fra dem. De holder derfor en stor moralpreken foran gjestene sine, der de poengterer at det er ekstremt viktig at alle tar dette på alvor da vi ikke har mye tid igjen til å redde kloden. De fleste gjestene nikker med, mens den muslimske kvinnen med hijaben ser på Hipster-Jens og Macho-Trude med et forfjamset blikk før hun avbryter med at hun må dessverre forlate dem tidlig da hun har 8 unger i naboleiligheten som det snart er leggetid for, hun må også rekke å lage middag til mannen sin før han blir for sulten og gretten. De sier hade til henne, før de drar videre til den lokale hipster-baren til Hipster-Jens. Her tilbringer de resten av kvelden med å drikke øl, høre på hipster-musikk og drøfte antirasisme og klimaflyktningskvoter med høy entusiasme. Når baren stenger så drar Hipster-Jens og Macho-Trude tilbake til leiligheten sin der de avslutter med å røyke hver sin hasjpipe før de sovner inn, og sånn går nå dagene for Hipster-Jens og Macho-Trude.