Kultur

Kulturkamp redaksjonen oppløses

I dag har jeg en god og en dårlig nyhet å meddele. Jeg kan starte med den dårlige. Kulturkamp redaksjonen har blitt oppløst etter noen uenigheter internt i redaksjonen. Når jeg satt opp redaksjonen så var visjonen at dette skulle være en fri og uavhengig redaksjon der hvert enkelt medlem selv tar ansvar for eget innhold og jobber mest mulig selvstendig, uavhengig av de andre medlemmene i redaksjonen. Hvert enkelt medlem skulle få fritt spillerom til å kjøre på med innhold uten å spørre om tillatelser så lenge innholdet holdt en viss standard og ikke var helt på viddene. Det var meningen å være en lederløs redaksjon med høy grad av frihet. 

Dette hadde jeg som redaktør kanskje vært for dårlig til å kommunisere ut til redaksjonen før jeg satt den opp, noe som gjorde at det ble for store utfordringer å jobbe sammen lenger ut i samarbeidet. Vi alle er forskjellige, noen foretrekker å jobbe som et team med en felles forståelse. Der man setter opp faste rutiner, med timeplaner, regler og prosedyrer som alle i redaksjonen må følge for å ikke bryte noen standarderer. Andre foretrekker å jobbe frittstående og mer på impuls uten noen faste rutiner. Der man er mer som en løskanon som bare gunner på med de mest kontroversielle emnene uten å ta hensyn til hvordan innholdet man lager fremstår for andre. Der det er ingen spesifikk strategi, taktikk eller bekymringer for hvordan man fremstår. Som redaktør er jeg mer av den sistnevnte typen, mens andre i redaksjonen var av den førstnevnte typen. Dette gjorde at det på sikt ble vanskelig å samarbeide. Det er ingen fasit på hva som er den beste taktikken å bruke, dette handlet kun om forskjellige preferanser.

Den gode nyheten er at det er ingen fiendeskap mellom noen av oss i redaksjonen, vi har bare bestemt oss for å gå hver vår vei. Vi kom fram til at det blir enklest å gjøre det på den måten. Derfor går Kulturkamp nettsiden tilbake til å være min personlige blogg der jeg får full frihet til å lage akkurat det innholdet jeg vil ha, akkurat når det passer meg. Når det er sagt, Kulturkamp Radio kommer til å fortsette, men episoder blir ikke lagt ut ukentlig lenger, men mer sånn her og der når vi finner tid til det. Både Abraham og Kristoffer har sagt det er bare å si ifra når jeg finner tid til det. Det ble rett og slett for mye press på meg å levere ukentlig da jeg også ønsker tid til å lage egne artikler og videoer også.

Kristoffer og Abraham vil du også finne på dems podcast Tidens Tann som jeg anbefaler dere å følge.

Noen i Kulturkamp redaksjonen ønsket å satse stort, og da særlig på podcasten. Men for meg var Kulturkamp ment å være en mer laidback blogg der jeg legger ut nytt innhold mer på impuls, når det passer meg. Jeg er mer en generalist, som liker å gjøre litt av alt; skrive artikler, lage egne videoer og være med på podcast. Kulturkamp nettsiden og Youtube–kanalen er mer for meg en hobby, enn noe jeg kommer til å satse stort på. Men misforstå meg ikke, jeg skulle gjerne ønske jeg hadde hatt ressurser til å drive denne bloggen på fulltid. Da kunne jeg pumpet ut så mye mer innhold ukentlig. Men med fulltidsjobb og mange andre hobbyer på siden, så blir det veldig krevende å operere denne bloggen på en fast timeplan. Derfor blir det mer på impuls. Noen uker kan jeg få lagd mye content, andre uker kan det være helt stille. 

Jeg deler dette fordi jeg ønsker ikke å gi noen av følgerne for store forventninger. Jeg skulle gjerne ønske jeg hadde mer ressurser til å lage mer content, men inntil videre har jeg ikke det. 

Jeg har fremdeles en visjon om at Kulturkamp skal være en åpen platform med en fri redaksjon der jeg kan gi brukerkonto til alle dissidenter som ønsker å bidra, enten du identifiserer deg på venstresiden eller høyresiden. Alle som har alternative meninger som skiller seg litt ut fra mainstream gruppetenkning kan få tilgang til Kulturkamp for å lage innhold. Hvis du er interessert er det bare å ta kontakt med meg.